Dino Blunt & Swana su 2High

Dino Blunt & Swana su 2High photo 1

Klasični trap ponovno je u centru pažnje - Dino Blunt i Swana na mikrofonu, Strapazoot i Iso Miki u programu svog kompjutera. Ekipa iz snova napravila je dvadesetominutno remek-djelo koje produkcijskom kvalitetom gazi sve pred sobom. Već ranije najavljen hitoidnim numerama "Nina" i "Frula mira", na pladnju je donio pet novih pjesama sličnog karaktera. Prepune energije i ritmičke preciznosti, lokalne tematike te eksplicitnog sadržaja, vrlo se brzo uvuku u uho slušatelja dok odoljeti zaraznom beatu postaje gotovo nemoguće. 

Simpatična lirička rješenja i verbalna spretnost, lansirala je Dinu Blunta u elitno društvo lokalnih trap heroja već na samom početku. Radi se o uistinu impresivnom debitantskom koraku. Hiperaktivno i nezaustavljivo, dok je Swana, kao stariji i iskusniji kolega iz Visoke petice, također nastavio uzlazni niz, djelujući za nijansu ozbiljnije i skuliranije. 

Dušu dalo za kaotične mosh pitove na nastupima uživo, pogotovo uz “Ajmo da vas čujem”, “Beef” i plesnu “Šnjefka”. Samohvale i hedonizma, naravno, ne nedostaje, no zvuče dovoljno uvjerljivo i autentično, a neki bi versovi uistinu mogli ući u svakodnevni žargon. 
A u pozadini, cijelo vrijeme beat koji ubija. Nevjerojatno čist i snažan naglašeni bas i pravilno oblikovan snare, zbog čega instrumental djeluje raskošno i kvalitetno. Manje je više, stoga prilično minimalistički, klasično, gotovo predvidljivo, ali zbog perfekcionističkog pristupa radi se o jednom od najbolje produciranih albuma objavljenih ove godine u regiji. 

Teamwork done right. Kada god čujete da se netko žali kako domaći glazbenici zaostaju u praćenju svjetskih trendova i razini kvalitete, svečano mu uručite link na ovaj album. To je samo ekipa koja 'oće beef.

Popis pjesama:
1. Gulag-19
2. Beef*
3. Ajmo da vas čujem*
4. Šnjefka*
5. Nina
6. Money rain
7. Popopo

Tekst preuzet sa Sound Report recenzije - Maja Trstenjak.

Kontakt