pocket palma

pocket palma photo 1
pocket palma photo 2

‘pocket palma’ je zagrebački synthwave duo kojeg čine Anja Papa i Luka Vidović. Na sceni su se već pojavljivali kao Side Project u malo mračnijem izdanju s s dva albuma na engleskom jeziku.

Kao pocket palma, Anja i Luka bacaju se u nostalgične vode synth glazbe osamdesetih na hrvatskom jeziku. Kroz 2019. godinu izbacuju dva maxi singla: ‘godišnji‘ i ‘ono što nam inače nedostaje‘ – uz originalne verzije objavljuju i alternativne inačice pjesama koje dočaravaju različite strane ‘pocket palme’.

Njihov prvi album, istoimeni ‘pocket palma’, sastoji se od 11 pjesama kroz koje se provlače zanimljive tematike iz njihove prošlosti – mixtapeovi, preklopni mobiteli, školski plesovi, slomljena srca – ali i mnogi drugi motivi koji opisuju retrowave pokret – zalasci sunca, neonska svjetla, neizbježne palme, a sve to pakiraju u duboke metafore svojih svakodnevnih problema i uspjeha.

Dvojac postiže uzbudljive prijelaze između sekvenci, glasovima odlično surađuju, a na hrvatskom zvuče jednako uvjerljivo i dosjetljivo kao i prije.

U jesen 2021. , dvije godine nakon hvaljenog debitantskog albuma pocketi objavljuju njegovog dugoočekivanog nasljednika “Atomi”.

“Jako nam je drago napokon svima predstaviti naš novi album ”Atomi”. Dugo smo ga čuvali, album je bio gotov još prošlog ljeta i sretni smo da ga napokon možemo podijeliti. Ovaj album je u isto vrijeme i više pop i više synthwave od debitantskog albuma. Gledamo na njega kao veliki upgrade na prvi album, a na njemu se nalazi toliko stilski različitih pjesama da je teško definirati koliko je po zvuku drugačiji od prvog albuma. Baš zbog te raznolikosti mislimo da svakako postoji nešto baš za svakog slušatelja i jedva čekamo čuti reakciju publike”, ispričali su Anja i Luka.

“Smjestivši se negdje između grupe Nipplepeoplea i Denis & Denis, Pocket Palma ima sve predispozicije novim pjesmama osvojiti domaći eter svojim izuzetno simpatičnim i privlačnim pjesmama zaraznog retro synth zvuka.” Dubravko Jagatić (Nacional)

Raspored nastupa:
  • Datum Naziv događaja Lokacija
  • 23. travnja 2022. Samobor Craft Festival Samobor
  • 28. travnja 2022. Podgorica Podgorica
  • 29. travnja 2022. Zenta Split
  • 30. travnja 2022. Azimut Šibenik
Kontakt